Mainos
Mainos

Etyjin neuvottelijat menossa Itä-Ukrainaan

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on lähettänyt neuvottelijoita Itä-Ukrainaan siellä vangiksi otettujen tarkkailijoiden vapauttamiseksi.

Separatistien ja Etyj-neuvottelijoiden on määrä tavata vielä tänään, sanoo Slovjanskin kaupunkia tällä hetkellä johtava Vjatsheslav Ponomarjov.

Hän kertoi aamupäivällä toimittajille, että tarkkailijoita pidetään kaupungintalossa. Toimittajia ei päästetty tapaamaan heitä.

Venäjä-mieliset separatistit ottivat perjantaina Slovjanskissa vangiksi kahdeksan Etyj-tarkkailijaa ja viisi heitä saattanutta ukrainalaista. Ryhmän autonkuljettaja on päästetty separatistien mukaan sittemmin vapaaksi.

Ponomarjovin mukaan vangittuna oleva ryhmä vapautetaan vain vaihdossa, jossa Kiovan vallanpitäjät vapauttavat Venäjä-mielisiä militantteja.

Ponomarjov sanoi myös, että separatistit ottivat yöllä vangiksi kolme Ukrainan turvallisuuspalvelun upseeria läheisessä Horlivkan kaupungissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme