Mainos
Mainos

Etyjin tarkkailijoita ei päästetty Kosovoon

Jugoslavialaiset rajavartijat ovat estäneet Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijoiden pääsyn Makedoniasta Kosovoon, kertoi Etyjin edustaja tänään.

Rajavartijat pysäyttivät kymmenkunta Etyjin ajoneuvoa Djeneral Jankovicin rajanylityspaikalla eilisiltana. Tarkkailijaryhmän johtaja William Walker on esittänyt tapahtuneen johdosta vastalauseensa Jugoslavian viranomaisille.

Aseistautuneet jugoslavialaiset vartijat vaativat saada tarkastaa tarkkailijoiden ajoneuvot ja niiden matkustajat, mikä on ristiriidassa Jugoslavian kanssa tehtyjen sopimusten kanssa, Etyjin edustaja sanoi. Osa tarkkailijoista palasi takaisin Makedoniaan ja osa vietti perjantain vastaisen yön autoissaan. Asiaa yritettiin myöhemmin tänään selvittää neuvotteluilla.

Tilanne Kosovossa oli Etyjin tarkkailijoiden mukaan rauhallinen, mutta ilmapiiri jännittynyt. Serbien ja albaanisissien väliset yhteenotot jatkuivat Vucitrnin lähellä, 40 kilometriä Pristinasta luoteeseen jo viidettä päivää. Jugoslavian armeija on sanonut pitävänsä alueella "sotaharjoituksia", joita kaikki eivät ilmeisesti kuitenkaan miellä pelkiksi harjoituksiksi. Alueelta on paennut satoja kyläläisiä.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme