Mainos
Mainos

Etyjin vaalitarkkailija Ilkka Kanerva: Yli puolet Trumpin kannattajista pitää vaalivilppiä todennäköisenä

Yhdysvalloissa vaalitarkkailijoiden raportointiaika alkaa, kun äänestyspaikat ovat sulkeutuneet.

– Raportit tulevat tänne Washingtoniin välittömästi sitä myöten, kun eri vyöhykkeillä vaalihuoneistot sulkeutuvat. Nyt ei ole vielä yhtään raporttia käytettävissä, mutta tietysti etukäteisspekulaatioita on ollut monenmoista, kertoo Euroopan turvallisuus ja yhteistyöjärjestö Etyjin vaalitarkkailija Ilkka Kanerva Washingtonista MTV Uutisille.

Kanervan mukaan vaalitarkkailijoiden työhön vaikuttaa esimerkiksi se, kun republikaaniehdokas Donald Trump kehotti kannattajiaan varautumaan vaalivilppiin.

– Tämä on luonnollisesti erittäin olennainen näkökanta. Näissä käytössä olevissa tutkimusluvuissa käy ilmi, että pitkälti yli puolet Trumpin kannattajista pitävät vaalivilppien tekemistä todennäköisenä ja kymmenisen prosenttia Clintonin kannattajista olettaa, että vaalivilppejä tullaan tekemään. Tämä kertoo hieman siitä mielipide-erosta, millä tavalla vaaleihin suhtaudutaan kummassakin leirissä, Kanerva toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme