Mainos
Mainos

EU asettamassa Turkille tiukat ehdot

Financial Timesin mukaan komissio luovuttaa Turkille lähiaikoina ehdot, jotka maan on täytettävä päästäkseen unionin jäseneksi seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Euroopan unioni on asettamassa Turkin EU-jäsenyydelle tiukat ehdot. Brittilehti Financial Timesin mukaan EU:n komissio luovuttaa Turkille lähiaikoina 150-kohtaisen asiakirjan, jonka tavoitteet maan on täytettävä, jos se aikoo päästä unionin jäseneksi seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Asiakirjassa vaaditaan, että Turkin on poistettava kidutus, sallittava uskonnonvapaus sekä järjestettävä armeijalle ja poliisille siviilivalvonta kahden vuoden sisällä.

Luonnoksen tarkoituksena on hälventää pelkoja, jotka liittyvät Turkin mahdolliseen EU-jäsenyyteen. EU-johtajat päättivät 4. lokakuuta aloittaa neuvottelut, jotka tähtäävät Turkin EU-jäsenyyteen. Neuvotteluiden on määrä alkaa aikaisintaan ensi vuonna.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme