Mainos
Mainos

EU ei tiukennakaan televalvontaa

Euroopan unioni ei kieltää aikeensa yksityisten ihmisten puhelutietojen varastointiin.Brittiläinen kansalaisjärjestö Statewatch kertoi aiemmin, että puheenjohtajamaa Tanska on esittämässä televalvonnan tiukentamista.

Euroopan unioni kielsi myöhään eilen, että se olisi aikeissa ehdottaa teleyhtiöille asiakkaiden puhelutietojen varastointia.

Yksityisten puheluiden, sähköpostiviestien ja faksien säilömisestä heräsi eilen kiivas keskustelu, kun EU:n puheenjohtajamaan Tanskan kerrottiin olevan esittämässä televalvonnan selvää tiukentamista.

Illalla Tanska kuitenkin kiisti huhut. Maan EU-edustuston mukaan huhu johtui väärinymmärryksestä.

EU:n suunnittelemasta valvonnan kiristämisaikeista kertoi kotisivuillaan brittiläinen kansalaisten vapauksia ja yksityisyyden suojaa tarkkaileva järjestö Statewatch. Tieto kävi ilmi järjestön kotisivullaan julkaisemasta asiakirjasta, jonka Tanska oli Statewatchin mukaan vuotanut sille.

Teletietojen varastointia vastustavien mielestä säilöntä loukkaisi ihmisten kansalaisoikeuksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme