Mainos
Mainos

EU epäilee Ikeaa veronkierrosta – verotus syyniin Hollannissa

Euroopan unionin komission kilpailuosasto selvittää, onko ruotsalaisen huonekalujätti Ikean verotus vääristänyt kilpailua Hollannissa. Tutkimus kohdistuu Ikean Hollannissa toimivaan Inter Ikea -yhtiöön.

EU-komissio selvittää, onko Inter Ikean verotus Hollannissa ollut niin alhainen, että se on vääristänyt kilpailua.

Inter Ikealla ei ole liiketiloja, vaan se kerää tavarataloilta maksua franchising sopimuksen mukaisesti.

Ikean toiminta muuttui franchising-malliksi 1980-luvun alkupuolella.

Kilpailuosaston tutkimus koskee yhtiön verokohtelua vuodesta 2006 lähtien. Alustavan tutkimuksen mukaan verohelpotus on koskenut kahta säännöstä, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi Inter Ikean verotukseen Hollannissa.

Komissio epäilee, että verosäännökset ovat antaneet Ikealle epäoikeudenmukaisen aseman verrattuna kilpailijoihin. Se olisi EU:n valtiontukisääntöjen vastaista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot