Mainos
Mainos

EU haluaa aktiivisemman roolin Lähi-idässä

Israelin mukaan EU:n aktiivisempi rooli Lähi-idässä on mahdollista vain, jos unioni omaksuu tasapuolisemman kannan Israelin ja palestiinalaisten väliseen konfliktiin.

Euroopan unioni pyrkii aiempaa aktiivisempaan rooliin Lähi-idän kiistan lopettamisyrityksissä, sanoi Ranskan ulkoministeri Michel Barnier Jerusalemissa. Israelin ulkoministeri Silvan Shalom vastasi tämän olevan mahdollista vain, jos EU "omaksuu tasapuolisemman kannan".

EU kuuluu Yhdysvaltojen johtamaan ns. kvartettiin, joka on ollut välittäjänä yrityksissä saada uudelleen käyntiin Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut. Israel on kuitenkin pitänyt etäisyyttä EU-maiden diplomaatteihin syyttäen heitä palestiinalaismielisiksi.

- EU on valmis ottamaan suuremman roolin, sanoi Barnier. EU ei hyväksy, että se marginalisoidaan, sanoi Barnier viitaten rauhanpyrkimyksiin ja Israelin suunnitelmaan vetäytyä Gazasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme