Mainos
Mainos

EU hätäkokoukseen terrorismin torjunnan tiimoilta

Euroopan unioni on kutsunut koolle hätäkokouksen Madridin terrori-iskun vuoksi. Ministerikokous pidetään Brysselissä perjantaina.

EU:n puheenjohtajamaa Irlanti kutsui EU:n jäsenmaiden oikeus- ja sisäministerit keskustelemaan siitä, kuinka EU:n tulisi vastata Madridin tuhoisaan terrori-iskuun.

Kokousehdotus tuli Saksalta, joka pelkää ääri-islamilaisten militanttien iskuja Euroopan kaupungeissa.

Hätäkokous edeltää Brysselin EU:n huippukokousta, jossa on myös tarkoitus keskustella Euroopan turvallisuusasioista. Huippukokouksessa keskustellaan myös erityisestä terrorismiin keskittyvän koordinaattorin nimittämisestä.

Kokous myös Espanjassa

Espanjan sisäministeri Angel Acebes ilmoittaa, että myös Madridissa järjestetään lähipäivinä EU:n terrorisminvastainen kokous. Kokoukseen osallistuvat Acebesin mukaan tärkeimmät terrorismin vastaista työtä tekevät turvallisuuspalvelut Euroopan unionin alueelta.

Tapaamisen tarkoituksena on koordinoida tutkimuksia ja vaihtaa tietoa Madridissa viime viikolla tehdyn terrori-iskun jälkeen.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme