Mainos
Mainos

EU-huippukokous pui jälleen laajentumista

EU:n johtajat ottavat ensi viikon huippukokouksessa kantaa Turkin, Kroatian, Bulgarian ja Romanian jäsenyysneuvotteluihin.

EU:n laajentumisen tulevaisuus on keskeinen aihe ensi viikolla EU:n huippukokouksessa Brysselissä. EU-johtajat ottavat kantaa torstaina ja perjantaina Turkin ja Kroatian jäsenyysneuvottelujen aloittamiseen, samoin kuin Bulgarian ja Romanian jäsenyysneuvotteluihin.

Ensi viikon kokoukseen osallistuu myös presidentti Tarja Halonen siltä osin kuin kokous käsittelee hänen toimivaltaansa kuuluvia asioita. Valtioneuvosto asetti tänään valtuuskunnan huippukokoukseen, jota johtaa tuttuun tapaan pääministeri Matti Vanhanen (kesk.). Mukaan lähtee myös ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

Halonen on tänä vuonna jättänyt väliin ne EU-huippukokoukset jotka pidettiin maaliskuussa ja marraskuun alussa. Kesäkuun kokoukseen hän osallistui. Laajentumisen lisäksi kokouksen aiheita ovat terrorismin vastaiset toimet, rahoituskehykset vuosille 2007-2013, EU:n huumestrategia sekä ulkosuhteet. Esillä ovat ainakin Lähi-idän rauhanprosessi, Iran, Irak, Sudan, Afganistan, Välimeren alue sekä EU:n turvallisuus- ja puolustuspolitiikka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme