Mainos
Mainos

EU hyväksyi pankkitietojen luovuttamisen Yhdysvalloille

EU:n parlamentti on hyväksynyt pankkitietojen luovuttamisen Yhdysvaltoihin. EU-kansalaisten pankkitietoja voidaan siirtää Yhdysvaltoihin elokuusta alkaen. Sopimusta on perusteltu terrorismin torjunnalla.

EU-parlamentti hyväksyi kiistellyn sopimuksen tänään selkein äänin. Sopimuksen vastustajat ovat olleet huolissaan muun muassa yksityisyydensuojasta. Parlamentin vaatimuksesta sopimukseen on tehty muutoksia, joiden pitäisi lisätä yksityisyyden suojaa.

Uuden sopimuksen mukaan Euroopan poliisijärjestö Europol osallistuu rahaliikennetietojen tarkastamiseen. Yhdysvallat on suostunut myös siihen, että EU:n viranomainen voi seurata tietojen käyttöä.

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajan Piia-Noora Kaupin mukaan sopimus on pankkiasiakkaan kannalta varsin vähäinen.

- Kysymyshän on äärimmäisen poliittinen. Tarkoituksena on se, että EU ja USA sopivat, miten viranomaiset vaihtavat salassa pidettävää tietoa, johon sisältyy kansalaisten yksityisyyttä koskevaa tietoa. Tärkeää on se, että säännöt ovat selvät.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme