Mainos
Mainos

EU ja Iran aikovat jatkaa neuvonpitoa

EU ja Iran ilmoittavat jatkavansa vuoropuheluaan ydinohjelmakiistasta. EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana vakuuttaa, että keskusteluissa on edistytty.

EU ja Iran aikovat jatkaa neuvotteluja Iranin ydinohjelmasta. EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana sanoi tänään, ettei viime tapaamisissa päästy sopimukseen, mutta niissä luotiin pohjaa jatkoneuvotteluille.

-Olemme edistyneet, Solana sanoi toimittajille keskusteltuaan Iranin edustajan Ali Larijanin kanssa. Hän myönsi kuitenkin, että osa kysymyksistä on edelleen avoinna.

Solana ja Larijani neuvottelivat eilen ja tänään Berliinissä. Larijani kertoi tapaamisen jälkeen toivovansa, että "pääneuvottelut" aloitetaan mahdollisimman pian.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa tarjosivat kesäkuussa Iranille kannustinpakettia, jos se lopettaa uraanin rikastamisen. Turvallisuusneuvosto voi viime kädessä painostaa Irania pakotteilla. Berliinin neuvotteluja pidettiin yleisesti viime hetken yrityksenä estää asian vieminen turvallisuusneuvoston käsittelyyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme