Mainos
Mainos

EU ja Turkki sanasodassa viisumivapaudesta

EU ei aio myöntää Turkille viisumivapautta ellei maa täytä vaadittuja ehtoja, vakuuttaa EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan torjui aiemmin suorin sanoin EU:n vaatimuksen Turkin terrorismin vastaisten lakien muuttamisesta.  

Juncker sanoi Berliinissä, että jos Erdogan ei muuta kantaansa, on tämän ongelma selittää turkkilaisille, miksei odotettu viisumivapaus toteudu.

Euroopan komissio kuitenkin vakuutti, ettei suunniteltu viisumivapaus ole vielä kokonaan haudattu. Tosin komission tiedottajan mukaan tässä avainkysymys on juurikin Turkin terrorismilait.

Turkkilaisille tietyillä ehdoilla lupailtu viisumivapaus on ollut tärkeä osatekijä EU:n ja Turkin välisessä pakolaissopimuksessa, jolla on rajoitettu siirtolaisten tuloa Eurooppaan. Jos viisumivapaus ei toteudu, koko sopimus saattaa olla vaarassa.

Turkin presidentti Erdogan syytti EU:ta tekopyhyydestä. Hänen mukaansa EU ei soisi Turkille oikeutta taistella terrorismia vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme