Mainos
Mainos

EU ja Turkki sanasodassa viisumivapaudesta

EU ei aio myöntää Turkille viisumivapautta ellei maa täytä vaadittuja ehtoja, vakuuttaa EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan torjui aiemmin suorin sanoin EU:n vaatimuksen Turkin terrorismin vastaisten lakien muuttamisesta.  

Juncker sanoi Berliinissä, että jos Erdogan ei muuta kantaansa, on tämän ongelma selittää turkkilaisille, miksei odotettu viisumivapaus toteudu.

Euroopan komissio kuitenkin vakuutti, ettei suunniteltu viisumivapaus ole vielä kokonaan haudattu. Tosin komission tiedottajan mukaan tässä avainkysymys on juurikin Turkin terrorismilait.

Turkkilaisille tietyillä ehdoilla lupailtu viisumivapaus on ollut tärkeä osatekijä EU:n ja Turkin välisessä pakolaissopimuksessa, jolla on rajoitettu siirtolaisten tuloa Eurooppaan. Jos viisumivapaus ei toteudu, koko sopimus saattaa olla vaarassa.

Turkin presidentti Erdogan syytti EU:ta tekopyhyydestä. Hänen mukaansa EU ei soisi Turkille oikeutta taistella terrorismia vastaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot