Mainos
Mainos

EU jatkaa vuoropuhelua Venäjän kanssa

Tshetsheniassa viikonvaihteessa vieraillut Euroopan unionin valtuuskunta on ilmoittanut kannattavansa vuoropuhelun jatkamista Venäjän kanssa.

Venäläisen NTV-tv-aseman mukaan valtuuskunta toivoo, että rauhanneuvottelut Venäjän virkaa tekevän presidentti Vladimir Putinin ja Tshetshenian presidentti Aslan Mashadovin välillä käynnistyisivät mahdollisimman nopeasti. Tällaisia neuvotteluja vaati painokkaasti myös Venäjään kuuluvan Ingushian presidentti Ruslan Aushev tavattuaan EU:n valtuuskunnan eilen.

Venäjän virkaa tekevä presidentti Vladimirin Putin kertoi toissapäivänä saaneensa jo kuukausi sitten Mashadovilta tarjouksen aloittaa rauhanneuvottelut. Venäjän turvallisuusneuvosto teki Putinin mukaan tarjoukseen muutoksia ja lähetti sen takaisin Mashadoville, joka ei ole ottanut kantaa muutosesityksiin.

Venäläisten mielestä suuri osa tshetsheenisisseistä ei tunnusta Mashadovia johtajakseen. Putin itse on aiemmin kuvannut Mashadovia "poliittisesti kyvyttömäksi" ja "rikolliseksi".
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme