Mainos
Mainos

EU-johtajat erimielisinä

Saksassa koolla olevat EU-maiden johtajat ovat täysin eri linjoilla maatalouden uudistamista koskevissa kysymyksissä. Ranska on jo ehtinyt esittää, että koko paketti avataan ja sitä aletaan rakentaa uudelta pohjalta.

Edes Suomi ja Ruotsi eivät ole yhtämieltä maataloustukien uusjaosta. Ruotsin maatalousministeri Margareta Winberg onkin julkisuudessa ihmetellyt Suomen erityistukivaatimuksia.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ehdottaa verovapaalle myynnille osittaista jatkoaikaa. Schröder ehdotti Petersbergin huippukokouksessa taxfreen jälkeisen siirtymäkauden helpottamista siten, ettei myytäville tuotteille määrättäisi heti valmisteveroja. Arvonlisäverot otettaisiin käyttöön kesäkuun lopussa kun kaupan on määrä loppua, mutta alkoholi- ja tupakkatuotteet välttäisivät valmisteverot vielä kahden ja puolen vuoden ajan, loppuvuoteen 2001. Asiasta kertoi brittiläinen virkamies.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme