Mainos
Mainos

EU-johtajat kiirehtivät ilmastopaketin valmistumista

EU-johtajat päättävät tänään ilmasto- ja energia-aiheisiin keskittyneen huippukokouksensa Brysselissä. Uusia päätöksiä ei ole määrä tehdä, mutta huippukokous vahvistaa tavoitteen säätää energia- ja ilmastopakettiin liittyvän lainsäädännön ensi vuoden alkuun mennessä.

Kokouksen on määrä jatkaa keskustelua Ranskan aloitteesta perustaa uusi Välimeren unioni, joka tulisi täydentämään unionin ja Välimeren alueen maiden onnahtelevaa yhteistyötä. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo Suomen tukevan yhteistyön vahvistamista myös Välimeren alueella.

Kokouksen yhteydessä keskusteluissa on ollut esillä myös unionin tulevat nimityskysymykset. Vanhanen ei ole ottanut kantaa komissaari Olli Rehnin mahdollisuuksiin nousta unionin ulkopoliittiseksi edustajaksi, mutta toivoo, että komission puheenjohtaja José Manuel Barroso olisi valmis jatkamaan vielä toisen kauden.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme