Mainos
Mainos

EU: joustavuus avainasemassa työttömyyden vastaisessa taistelussa

Joustavuuden ja turvallisuuden vaatimusten yhdistäminen työmarkkinoilla on avaintekijä työttömyyden vastaisessa taistelussa Euroopassa. Tätä mieltä olivat EU:n ja sen jäsenyyttä hakevien maiden työministerit, jotka päättivät kaksipäiväisen kokouksensa Budapestissä tänään.

-Joustavuus on yhdistettävä minimistandardeihin. On kuitenkin varmistettava, ettei sääntely estä työpaikkojen luomista, sanoi Britannian työministeri Andrew Smith kokouksen päätteeksi järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Smithin mukaan työttömyys on Euroopan pahin vitsaus. 18 miljoonaa työtöntä merkitsee "yhteiskunnallista syrjäytymistä ja inhimillisten resurssien tuhlaamista", hän sanoi.

Smith luetteli työttömyysongelman ratkaisemiseksi lääkkeitä, jotka ovat tuttuja Britannian hallituksen työllisyysohjelmista: tukea pienille ja keskisuurille yrityksille ja yrittäjyydelle yleensä, nuorten pitkäaikaistyöttömien koulutusta sekä verotuksen ja työttömyysturvan kehittämistä työntekoa kannustaviksi.

Euroopan työmarkkinoiden nykyaikaistamista käsittelevän kokouksen olivat järjestäneet Unkari ja Britannia, joka on tällä haavaa EU:n puheenjohtajamaa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme