Mainos
Mainos

EU kaavailee lisärahoitusta pakolaisten lähtömaihin

Euroopan unioni kaavailee lisärahoitusta, jolla yritetään kohentaa elinoloja pakolaisten lähtömaissa.

EU:n komissio aikoo esittää kehittyviin maihin suuntautuvaa investointiohjelmaa, jonka tavoitteena on tuottaa investointeja 30 miljardin euron arvosta.

Ohjelma toimisi samaan tapaan kuin EU:n sisäinen investointiohjelma, jonka toteuttaminen on komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok.) vastuulla. 

Ohjelmaan sisältyisi rahasto, joka koottaisiin EU-varoista. Jos jäsenmaat lähtisivät rahastoon mukaan, investointitavoite voisi tuplaantua. 

Takeita EU-maiden kiinnostuksesta ei ole. Moni maa Suomi mukaan lukien on suhtautunut varauksellisesti EU:n sisäisen investointiohjelman hyödyntämiseen. 

Komissio haluaa myös vahvistaa Afrikan maita varten koottua hätärahastoa, joka perustettiin viime syksynä. Rahastoa pyritään kasvattamaan miljardilla eurolla, mutta se edellyttää EU-varojen lisäksi jäsenmaiden kansallista panosta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme