Mainos
Mainos

EU käynnistää laillisuusmenettelyn Tshekkiä, Unkaria ja Puolaa vastaan pakolaisten takia

EU käynnistää laillisuusmenettelyn niitä jäsenmaita vastaan, jotka ovat kieltäytyneet vastaanottamasta turvapaikanhakijoita Etelä-Euroopasta. Maat ovat Tshekki, Unkari ja Puola.

Menettelyn käynnistäminen voi vuosien päästä johtaa sakkoihin. Sanktioihin on kuitenkin vielä hyvin pitkä matka.

Maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulosin mukaan EU ei jätä niitä jäsenmaita pulaan, joihin muuttoliike ensimmäisenä unionin ulkorajoilla kohdistuu.

– Mitä tulee uudelleensijoittamiseen, haluan olla hyvin selkeäsanainen, neuvoston päätösten toteuttaminen on laillinen velvollisuus, ei valinta, Avramopoulos sanoi.

EU-maat sopivat kaksi vuotta sitten, että Italiasta ja Kreikasta siirretään 160 000 turvapaikanhakijaa, jotka todennäköisesti saavat pakolaisaseman. Osa määrästä päätettiin myöhemmin toteuttaa syyrialaisturvapaikanhakijoiden siirtoina Turkista.

Komissio on patistanut viime kuukausina useita kertoja niitä maita, jotka ovat kieltäytyneet siirroista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot