Mainos
Mainos

EU keskeyttää serbien ei-humanitäärisen avun

Euroopan unioni keskeyttää kaiken ei-humanitäärisen apunsa Bosnian serbitasavallalle, kunnes sotarikoksista etsitty entinen serbijohtaja Radovan Karadzic on pidätetty.

EU on varannut täksi vuodeksi noin 1,2 miljardia markkaa Bosnia-Hertsegovinan auttamiseen ja niistä hiukan yli kymmenesosan serbitasavallalle. Keskeyttäminen ei kuitenkaan koske humanitääristä apua eikä serbien ja muslimien välien parantamiseen tarkoitettuja varoja.

Apu keskeytetään, jottei se joutuisi Karadzicin käsiin. Hänellä uskotaan olevan edelleen paljon poliittista ja taloudellista valtaa Bosniaan kuuluvassa serbitasavallassa, vaikka hänet pakotettiin heinäkuussa 1996 eroamaan Bosnian epävirallisen serbipresidentin tehtävistä.

YK:n sotarikostribunaali on kahdesti haastanut Karadzicin vastaamaan syytteisiin kansanmurhasta kolmen ja puolen vuoden sisällissodan aikana.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme