Mainos
Mainos

EU kiistelee ympäristöpolitiikasta

EU:n ympäristöministerit eivät tänään juuri edistyneet kiistassa pienten ja keskisuurten yritysten ympäristöhaittojen vähentämisestä. Ministerit olivat epävirallisesti koolla Amsterdamissa.

EU:n puheenjohtajamaan Hollannin ajama toimintasuunnitelma kariutui EU:n komission vastustukseen. Hollantilaislähteiden mukaan EU:n tanskalainen ympäristökomissaari Ritt Bjerregaard sanoi, ettei hän halua tulla painostetuksi.

Lehtimiehille puhuessaan Bjerregaard epäili Hollannin esittämiä tietoja, joiden mukaan pienet ja keskisuuret yritykset aiheuttavat yli 50 prosenttia ilman saastumisesta. Siitä on tuskin olemassa luotettavia lukuja, hän sanoi.

Hollannin ympäristöministeri Margreet de Boer sen sijaan vaati toimia. Pienten ja keskisuurten yritysten aiheuttamia ympäristöhaittoja vähätellään usein, kun taas suuryritykset parantavat ympäristönsuojeluaan joka vuosi, hän sanoi.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme