Mainos
Mainos

EU-komisaari: Darfurin tilanne huononee

EU-komissaari Louis Michelin mukaan kapinalliset rikkoneet tulitaukoa Darfurissa Sudanissa.

EU:n kehitysavusta ja humanitaarisesta avusta vastaava komissaari Louis Michel on huolissaan Darfurin kiihtyneistä väkivaltaisuuksista. Michelin mukaan väkivaltaisuudet alueella ovat vain pahentuneet sen jälkeen, kun Sudanin hallitus ja kapinalliset sopivat uusista turvallisuusmääräyksistä pari viikkoa sitten.

- Kapinalliset eivät ole noudattaneet sovittua tulitaukoa, ja tilanne on pahentunut niin, että avustustyöntekijät ovat joutuneet pakenemaan alueelta, Michel totesi viitaten Pohjois-Darfurissa sijaitsevan Tawillan kaupungin väkivaltaisuuksiin.

EU-komissaari vierailee Darfurissa huomenna.

Darfurin väkivaltaisuudet alkoivat helmikuussa 2003, kun kapinalliset syyttivät arabijohtoista hallitusta mustan väestön syrjinnästä. Yhteenottojen takia arviolta 1,5 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan ja yli 70 000 ihmistä on kuollut. YK on tuominnut jyrkästi kapinallisten viime päivien hyökkäykset.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme