Mainos
Mainos

EU-komissaari varoittaa Israelia yksipuolisista rajasuunnitelmista

Euroopan unioni ei aio tunnustaa Israelin ja palestiinalaisalueiden rajaa, jonka Israel on yksipuolisesti määritellyt, sanoi EU:n ulkosuhteista vastaava Benita Ferrero-Waldner Jerusalemissa. Ferrero-Waldnerin mukaan Israelin yksipuoliset toimet eivät voi tuoda rauhaa Lähi-itään.

Komissaari kutsui kuitenkin tiedotustilaisuudessa ulkoministeri Tzipi Livnin kanssa Länsirannan juutalaissiirtokuntien purkamiseen tähtääviä suunnitelmia "rohkeiksi".

Israelin pääministeri Ehud Olmert selvitti viime viikolla Britannialle ja Ranskalle kiistanalaista suunnitelmaansa, jonka mukaan osa juutalaissiirtokunnista puretaan mutta suurimmat liitetään Israeliin. Israel on sanonut toteuttavansa hankkeensa joko palestiinalaisten suostumuksella tai ilman sitä.

Ferrero-Waldner esitteli vierailunsa aikana EU:n palestiinalaisille tarkoitettua apupakettia, joka ohjataan Hamas-johtoisen hallituksen ohi. Hän korosti, ettei palestiinalaishallitus pääse käsiksi rahoihin, ellei se tunnusta Israelia ja luovu väkivallasta.

Komissaarin kaksipäiväinen vierailu suuntautuu myös Länsirannalle, missä hän tapaa palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme