Mainos
Mainos

EU-komissio kyllästyi Puolan ja Unkarin kantaan turvapaikanhakijoista – uhkaavat laillisuusmenettelyllä

Puolaa ja Unkaria voivat odottaa EU-komission sanktiot, jos ne eivät ota vastaan turvapaikanhakijoita muista EU-maista sisäisinä siirtoina. Turvapaikanhakijoiden sisäisillä siirroilla pyritään helpottamaan Italiaan ja Kreikkaan tulevaa painetta.

Unkari ja Puola eivät ole ottaneet vastaan vielä yhtäkään turvapaikanhakijaa sisäisinä siirtoina. Maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos toivoo maiden aloittavan vastaanottamisen välittömästi. Jos maat eivät tee näin kesäkuun aikana, komissio ei epäröi laillisuusmenettelyn aloittamista.

Avramopoulos arvioi maaliskuun lopussa, että Italiassa on 6 000 ja Kreikassa 20 000 sellaista turvapaikanhakijaa, jotka pitää siirtää muihin jäsenmaihin ennen syyskuuta.

He ovat ihmisiä, jotka taustansa puolesta todennäköisesti saavat turvapaikan. Lopulliset luvut riippuvat tulijoiden määrästä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot