Mainos
Mainos

EU-komission luottamuksesta keskustelu – veropaljastukset hiertävät

Europarlamentaarikot keskustelevat tänään EU-komissiota koskevasta epäluottamuslauseesta.

Esityksen on allekirjoittanut yhteensä 76 meppiä EU-vastaisesta EFDD-ryhmästä ja parlamentin sitoutumattomista jäsenistä. Parlamentissa on kaikkiaan 751 edustajaa.

Epäluottamuslauseen taustalla on Luxemburgin veropaljastuksiin liittyvä kohu, jonka on katsottu syövän komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin uskottavuutta. Juncker toimi Luxemburgin pitkäaikaisena pääministerinä vuoteen 2013 asti.  

Parlamentti äänestää epäluottamuslauseesta täysistunnossaan torstaina. Epäluottamuslauseen hyväksyminen edellyttää, että enemmistö edustajista ja kaksi kolmasosaa annetuista äänistä puoltaa sitä.  

Komissio saanee parlamentin luottamuksen, sillä EU-myönteinen enemmistö pyrkii seisomaan Junckerin takana.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot