Mainos
Mainos

EU-komission puheenjohtajan valinta lykkääntyi

Romano Prodin seuraajasta EU-komission johtoon on tullut vaikea pala purtavaksi EU-johtajille. Komission puheenjohtajapeli palasi alkuruutuun myöhään yöllä Brysselissä.

EU-johtajat ovat lykänneet komission puheenjohtajan valintaa. EU-huippukokous jatkuu aamulla EU:n komission puheenjohtajan valinnan merkeissä. Myöhään yöhön jatkuneet neuvottelut eivät tuottaneet tulosta EU-komission puheenjohtajan valintaan.

Neuvottelut palasivat lähtöruutuun yöllä, kun puheenjohtajamaa Irlanti ei pystynyt esittämään kaikkia EU-maita tyydyttävää ehdokasta. Irlannin pääministeri Bertie Ahern ilmoitti neuvottelujen tauottua, ettei puheenjohtajamaalla ole suosikkia EU-komission johtoon.

Täysin uutena nimenä Ahern toi esille irlantilaisen Peter Sutherlandin, joka on aikaisemmin toiminut EU:n kilpailukomissaarina 1985-89. Sen jälkeen hän on työskennellyt yksityisellä sektorilla, siirtyäkseen vuonna 1993 Gattin pääsihteeriksi ja myöhemmin Maailman kauppajärjestö WTO:n ensimmäiseksi pääjohtajaksi.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 18.06.2004)

Britannian Chris Pattenin valinta tyydyttäisi suomalaisia europarlamentaarikkoja.

(Huomenta Suomi 18.06.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme