Mainos
Mainos

EU: Kosovossa nyt viimeiset mahdollisuudet neuvotteluratkaisuun

Troikka eli Yhdysvallat, Venäjä ja Saksa keskustelee huomenna Serbian ja ylihuomenna Kosovon johdon kanssa.

Kosovon tulevaisuudesta käynnistettävä uusi neuvottelukierros voi EU:n mukaan olla viimeinen mahdollisuus löytää maakunnan kysymykseen sovitteluratkaisu.

Arvion esitti tänään saksalaisdiplomaatti Wolfgang Ischinger, joka edustaa unionia Kosovon kiistaa välittävässä ns. troikassa. Kolmikon muut jäsenet ovat Yhdysvallat ja Venäjä.

- Kansainvälinen yhteisö tarjoaa Serbialle ja Kosovolle vielä yhtä mahdollisuutta, ehkä jo viimeistä, löytää neuvotteluratkaisu, sanoi Ischinger. Hän ei tarkentanut, mitä tarkoitti ilmaisullaan viimeisestä mahdollisuudesta.

Troikan jäsenet kokoontuivat torstaina Lontooseen valmistelemaan Balkanin-kiertomatkaansa. Troikka keskustelee huomenna Serbian ja ylihuomenna Kosovon johdon kanssa.

Kosovon tulevaisuus jäi aiemmin kesällä auki, kun YK:n turvallisuusneuvosto ei päässyt yksimielisyyteen maakuntaa koskevasta päätöslauselmasta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme