Mainos
Mainos

EU kurittaa Bulgariaa korruptiosta jäädyttämällä tukirahoja

EU on rangaissut Bulgariaa poikkeuksellisen ankarasti laajan korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden vuoksi. EU-komissio päätti tänään jäädyttää satoja miljoonia maahan suunnattuja tukirahoja.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun unioni leikkaa jäsenmaansa taloustukia. EU moittii vakavasti myös Romaniaa vastaavista ongelmista, mutta ei ryhtynyt rankaisutoimiin.

Päätöksen myötä Bulgaria menettää muun muassa maatalouteen ja teiden rakentamiseen suunnattua tukea. Virkamiesten mukaan kyse on kaikkiaan noin 500 miljoonasta eurosta. Tukien maksatusta jatketaan, kunhan Bulgaria ryhtyy tosissaan kitkemään korruptiota.

Tieto leikkausaikeista vuoti julkisuuteen viime viikolla. Bulgariassa tehdyn kyselyn mukaan liki 40 prosenttia kansalaisista kuitenkin hyväksyy unionin ratkaisun.

Bulgarian oikeisto-oppositio reagoi tapahtuneeseen tekemällä välikysymyksen. Opposition mielestä pääministeri Sergei Stanishevin hallitus on vastuussa maalle koituvista vahingoista.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme