Mainos
Mainos

EU lähettämässä kriisinhallintajoukkoja Acehiin

Toteutuessaan suunnitelma olisi unionin ensimmäinen kriisinhallintatehtävä Kaakkois-Aasiassa.

Euroopan unioni valmistelee kriisinhallintajoukon lähettämistä Indonesiaan Acehin maakuntaan.

Turun Sanomien ja Aamulehden mukaan suunnitelmaa on tarkoitus alkaa toteuttaa heti, jos presidentti Martti Ahtisaaren Vantaalla vetämät neuvottelut maakunnan rauhasta johtavat tulokseen.

Unionin ministerineuvoston ulkosuhteiden varapääjohtajan Peter Feithin mukaan kyseessä olisi 100-200 hengen suuruinen valvontaoperaatio. Kriisinhallintajoukkojen tarkoituksena olisi esimerkiksi varmistaa, että aseelliset ryhmät eivät estä poliittista osallistumista. Lisäksi ne valvoisivat öljytulojen jakamista. Toteutuessaan suunnitelma olisi unionin ensimmäinen kriisinhallintatehtävä Kaakkois-Aasiassa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja suhtautuu vielä varovaisesti EU:n valmiuteen lähettää joukkojaan Acehiin ja korostaa, että neuvottelut asiasta ovat vielä kesken. Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan Suomen osallistumista mahdollisen operaatioon ei ole vielä suunniteltu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme