Mainos
Mainos

EU: Lintuinfluenssan leviäminen Eurooppaan epätodennäköistä

EU:ta huolestuttaa lintuinfluenssaepidemian eteneminen Venäjällä, mutta toistaiseksi riski epidemian leviämisestä Eurooppaan on pieni.

EU-maat kokoontuvat torstaina Brysseliin pohtimaan, miten lintuinfluenssan leviämiseen olisi reagoitava. Syytä hätääntymiseen ei kuitenkaan ole, Euroopan unioni tiedotti tänään.

Euroopan komission tiedottajan Philip Todin mukaan kyse on enemmänkin keskustelutilaisuudesta kuin päätöksenteosta. EU:ta huolestuttaa lintuinfluenssaepidemian eteneminen Venäjällä, mutta toistaiseksi riski epidemian leviämisestä Eurooppaan on EU:n analyysin mukaan pieni, Tod kertoi.

Viranomaisten mukaan kokouksen tarkoituksena on ainakin pohtia vaihtoehtoa, johon Alankomaat päätyi. Alankomaat määräsi maanantaina maanviljelijät pitämään lintunsa sisätiloissa, jotta lintukarjan ja villien lintujen välinen kanssakäyminen olisi mahdollisimman vähäistä. Muut EU-maat ovat toistaiseksi omaksuneet "odotellaan ja katsellaan"-linjan.

Lintuepidemia on surmannut jo yli 60 ihmistä Aasiassa sitten vuoden 2003.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme