Mainos
Mainos

EU antaa Ukrainalle 11 miljardin euron apupaketin

EU aikoo tarjota Ukrainalle ainakin 11 miljardin euron apupaketin, kertoo EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso.

Barroson mukaan paketin on tarkoitus tukea Ukrainan uutta johtoa sen suunnittelemissa muutoksissa.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (Etyj) on sopinut kansainvälisten tarkkailijoiden lähettämisestä Ukrainaan, kertoo Etyjin nimetön diplomaattilähde uutistoimisto AFP:lle.

Krimillä tilanne on jatkunut jännittyneenä. Venäjän joukkojen kerrotaan vallanneen osia kahdesta Ukrainan ohjuspuolustusyksiköstä. Venäjä kiistää yhä, että Krimillä olevat joukot olisivat sen lähettämiä.

- Jos Krimillä on asukkaiden muodostamia sotilasjoukkoja, meillä ei ole niihin määräysvaltaa, sanoo ulkoministeri Sergei Lavrov.

Ukrainaa ja Venäjää yritetään vielä tänään saada samaan neuvottelupöytään Pariisissa, jossa järjestetään kansainvälinen konferenssi Libanonin tilanteesta. Maiden ulkoministerien piti tavata jo aiemmin tänään, mutta Venäjä jätti saapumatta neuvotteluihin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme