Mainos
Mainos

EU lykkäsi Italiaa koskevaa varoituspäätöstä

Italian budjettivaje uhkaa ylittää EU:n vakaus- ja kasvusopimuksessa määrätyn kolmen prosentin enimmäisrajan.

Euroopan unionin valtiovarainministerit ovat lykänneet päätöstä siitä, annetaanko Italialle virallinen varoitus budjettialijäämän kasvusta. Asia on määrä ratkaista vasta heinäkuussa.

Italian budjettivaje on vaarassa ylittää 3,0 prosenttia maan bruttokansantuotteesta, joka on EU:n kasvu- ja vakaussopimuksessa määritelty raja.

EU:n ohjaksia tällä haavaa pitelevän Irlannin valtiovarainministeri Charlie McCreevy sanoi, että Italia on sitoutunut pitämään budjettivajeensa alle kolmessa prosentissa tehokkailla ja oikein ajoitetuilla toimilla. Budjettisääntöjen noudattamista valvoo EU:n komissio. Se on myös ehdottanut varoituksen antamista Italialle.

EU:n kasvu- ja vakaussopimuksen ehtojen uskottavuus on kuitenkin ollut viime aikoina koetuksella. Sopimusta rikkoneet Ranska ja Saksa välttyivät syksyllä rangaistuksilta, kun EU:n valtiovarainministerit päätyivät hylkäämään komission vaatimukset.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme