Mainos
Mainos

EU-maat hyväksyivät Kioton sopimuksen ratifioinnin

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävä YK:n Kioton ilmastosopimus eteni, kun EU:n ympäristöministerit hyväksyivät pöytäkirjan ratifioinnin.

Pöytäkirjan ratifioinnin yhteydessä vahvistettiin myös EU:n keskinäinen sopimus siitä, miten päästörajoitukset on jyvitetty jäsenmaittain. Kioton pöytäkirjan mukaan EU:n on vähennettävä kasvihuonekaasupäästöjään 8 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2012 mennessä. Velvoite vaihtelee huomattavasti maittain; Suomelle riittää, että se pysyttää päästönsä vuoden 1990 tasolla.

Myös ilmastosopimuksen kansallinen ratifiointi on meneillään. Suomessa ratifiointipäätös on määrä saada eduskuntaan tämän kuun aikana.

Maailman suurin saastuttaja Yhdysvallat vetäytyi yllättäen sopimuksesta vuosi sitten sillä perusteella, että se vahingoittaisi taloutta. Maa esitteli äskettäin oman ilmastonsuojelusuunnitelmansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme