Mainos
Mainos

EU-maat koolle Venäjän ja Ukrainan kaasukiistasta

EU:n puheenjohtajamaa Tšekki kutsuu unionin jäsenmaat koolle keskustelemaan Venäjän ja Ukrainan kaasukiistasta. Tšekin mukaan virkamiestasoinen kokous järjestetään maanantaina.

Kokouksen tarkoituksena on vaihtaa tietoja maiden välillä sekä päättää EU:n vastauksesta ongelmaan, Tšekin presidentin kansliasta kerrottiin.

Venäjä katkaisi kaasuntoimitukset Ukrainaan eilen. Pitkittyessään kiista voi vaikuttaa myös Euroopan kaasuntoimituksiin, koska Venäjältä Eurooppaan tulevasta kaasusta 80 prosenttia kulkee Ukrainan kautta.

Perjantaina Ukrainan kaasuyhtiö Naftogaz syytti Venäjää siitä, ettei se ole toimittanut sovittua määrää kaasua eurooppalaisille asiakkailleen. Ukrainan mukaan se on joutunut siirtämään kaasua omista varannoistaan täyttääkseen vajauksen.

Venäläinen energiajätti Gazprom puolestaan sanoi, että Ukraina varastaa kaasua Eurooppaan kulkevista putkista.

Puola ilmoitti havainneensa noin kello 18 Suomen aikaa, että sen kaasunsaanti Ukrainasta on kuusi prosenttia odotettua pienempi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme