Mainos
Mainos

EU-maat kriminalisoivat jäsenyyden rikollisjärjestössä

Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen aiotaan säätää rangaistavaksi koko Euroopan unionin alueella. EU:n neuvosto pääsi tänään Brysselissä asiasta poliittiseen yhteisymmärrykseen.

Kokouksessa saavutettiin poliittinen yhteisymmärrys myös pitkään valmisteilla olleesta ajokieltosopimuksesta ja hyväksyttiin päätöslauselma avoimuuden lisäämiseksi oikeus- ja säädösasioissa. Yhteisellä toiminnalla rikollisjärjestöasiassa pyritään puuttumaan erityisesti mafiatyyppiseen rikollisuuteen, terrorismiin, huumausainekauppaan ja laajamittaiseen taloudelliseen rikollisuuteen. Sen sijaan radikaalien eläinoikeusaktivistien toiminta ei muuttuisi rikolliseksi.

Ajokieltosopimuksen mukaan yhdessä jäsenmaassa liikennerikoksen vuoksi tuomittu ajokielto voitaisiin panna täytäntöön koko EU:n alueella. Suomesta oikeus- ja sisäasianneuvoston kokoukseen osallistuivat oikeusministeri Jussi Järventaus ja sisäministeri Jan-Erik Enestam.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme