Mainos
Mainos

EU-maat pahoittelivat pilakuvakohua

EU:n lausunnossa tuomittiin myös kuviin muslimimaissa liittynyt väkivalta. Samalla painotettiin erityisesti sananvapauden merkitystä.

EU-maiden ulkoministerit ovat yksimielisesti hyväksyneet julkilausuman, jossa pahoitellaan Muhammed-pilakuvien muslimeille aiheuttamaa mielipahaa.

Samalla jäsenmaat tuomitsivat voimakkaasti kuviin liittyvän väkivallan ja eri maiden kansalaisiin kohdistuneet uhkaillut. EU-maat myös muistuttivat siitä, että sananvapaus on perusoikeus ja välttämätön avoimelle yhteiskunnalle. Sitä tulee kuitenkin käyttää vastuullisesti.

EU-maat korostivat myös kulttuurien vuoropuhelun tärkeyttä. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomen on EU-puheenjohtajakaudellaan itse aktiivisesti edistettävä Euroopan ja islamilaisen maailman vuoropuhelua

Vaikka lausuman sanamuodoista päästiin Brysselissä lopulta yksimielisyyteen, oli maiden välillä jonkin verran näkemyseroja siitä, kuinka pitkälle kuvien pahoittelussa pitäisi mennä.

Kohun keskiössä ollut Tanska ilmaisi tuoreeltaan olevansa tyytyväinen tekstiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme