Mainos
Mainos

EU-maat rakentavat talouden kriisinhallintamekanismia

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin huippukokoukseen keskustelemaan talouden kriisinhallintamekanismista, jonka on määrä tulla voimaan vuonna 2013.

Johtajat aikovat neuvotella kokouksessa myös EU:n perussopimuksen muuttamisesta. Muutos on tarpeen, jotta pysyvä kriisinhallintamekanismi voidaan perustaa.

Sopimukseen ollaan ennakkotietojen mukaan lisäämässä kaksi virkettä, jotka antavat euromaille mahdollisuuden perustaa pysyvän, tiukasti ehdollisen kriisinhallintamekanismin.

Perustettavan mekanismin on määrä korvata väliaikainen vakausrahasto, joka perustettiin viime keväänä Kreikan talouskriisin yhteydessä.

Sen apuun on toistaiseksi turvautunut vain Irlanti, jonka 85 miljardin euron apupaketista sovittiin marraskuun lopussa. Portugalin ja myös Espanjan on pelätty joutuvan myös rahaston asiakkaiksi, mikä on herättänyt keskustelua rahaston riittävyydestä.

Suomea kaksipäiväisessä huippukokouksessa edustaa pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.).

(MTV3-STT)

Katso Anne Sjöholmin raportti Brysselistä:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme