Mainos
Mainos

EU-mailta odotetaan pikaista tukea Italialle pakolaiskriisissä

EU-maat yrittävät tänään osoittaa tukeaan maahanmuuttokriisin kanssa kamppailevalle Italialle.

Italia on uhannut sulkea satamansa kansalaisjärjestöiltä, jotka tuovat mereltä pelastamiaan turvapaikanhakijoita, koska maa ei enää selviydy kaikista tulijoista.

Italia on ottanut YK:n mukaan tänä vuonna vastaan 85 000 ihmistä eli valtaosan Välimeren ylittäneistä noin 100 000 siirtolaisesta.

Komissio antoi jo aiemmin viikolla oman esityksensä Italialle annettavasta avusta. Komissio esittää, että Italialle ohjataan välittömästi 35 miljoonaa euroa, jotta maa saa käsiteltyä tulijoiden hakemukset tehokkaammin.

Valikoimassa on myös jo tuttuja keinoja. Jäsenmaat jatkavat toimia, joilla pyritään katkaisemaan ihmissalakuljettajien ansaintamallit tukemalla Libyan rannikkovartiostoa ja rajavalvontaa maan eteläosassa. Myös vapaaehtoista paluuta kotimaahan tuetaan Libyasta ja Nigeristä.

Tänään ja huomenna Tallinnassa järjestettävä kokous on epävirallinen, joten siellä ei ole tarkoitus tehdä varsinaisia päätöksiä. Italian akuutti hätä nostaa kuitenkin EU-maiden paineita vastata avunpyyntöön.

Suomea kokouksessa edustaa sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme