Mainos
Mainos

EU-ministerit sopivat liikenteen päästörajoista

Kuorma- ja linja-autoliikenteen päästöjä aiotaan vähentää kaavailtua enemmän. EU-maiden ympäristöministerit sopivat raskaan liikenteen uusista päästörajoista tänään. Uudet päästörajoitukset puolittavat diesel- ja kaasukäyttöisten ajoneuvojen päästöt vuoteen 2005 mennessä. Myös autotehtaat joutuvat karsimaan päästöjään.

Itävallan ympäristöministeri sanoi, että uudet rajoitukset vaativat autoteollisuudelta mittavia muutoksia. Raskaiden ajoneuvojen hintojen odotetaan nousevan tiukempien päästövaatimusten takia yhdestä neljään prosenttia.

Euroopan unioni aikoo luoda myös järjestelmän, jolla varmistetaan käytöstä poistuneiden autojen saaminen talteen ja kierrätykseen. Tarkoituksena on velvoittaa valmistajat osallistumaan ja vastaamaan autojen romuttamisen kustannuksista, jolloin auton viimeinen käyttäjä voisi toimittaa loppuunajetun ajokkinsa ilman kustannuksia romuttamoon.

Käytännössä laskun todennäköisesti maksaisi kuitenkin ostaja, sillä romuttamisesta aiheutuvat kustannukset lisättäisiin auton hintaan. Järjestely koskisi ainakin alkuvaiheessa vain uusia, käyttöön vasta tulevia autoja. Ympäristöministeriöstä arvioitiin, että se voisi alkaa toimia aikaisintaan vuonna 2001.
(STT-MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme