Mainos
Mainos

EU moittii Tshetshenian vaaleja

Sunnuntaisissa vaaleissa Moskovan tukema Alu Alhanov valittiin Tshetshenian johtoon 73,48 prosentin äänivyöryllä.

Euroopan komissio moittii sunnuntaisia Tshetshenian presidentinvaaleja ja vaatii alueelle pikaisesti parlamenttivaaleja.

EU:n ulkosuhteiden komissaarin Chris Pattenin tiedottaja sanoo, ettei unionilla ollut vaaleissa tarkkailijoita mutta alueelta on saatu jatkuvia raportteja, joiden mukaan vaalit eivät olleet vapaat eivätkä oikeudenmukaiset.

- Pahoittelemme erityisesti yhden vahvimman ehdokkaan kaikesta päätellen keinotekoista sulkemista listalta, jolla olevilla oli oikeus asettua ehdolle, Emma Udwin toteaa.

Udwinin mukaan komissio toivoo, että Tshetsheniassa järjestetään pikaisesti parlamenttivaalit. Hän toteaa, että periaatteessa vaalit pitäisi järjestää kolmen kuukauden kuluessa presidentin valinnasta.

Sunnuntaisissa vaaleissa Moskovan tukema Alu Alhanov valittiin Tshetshenian johtoon 73,48 prosentin äänivyöryllä. Arvostelijat ovat ihmetelleet, miten äänet saatiin nopeasti kaukaisiltakin alueelta ja tulos voitiin julkistaa niin pian.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme