Mainos
Mainos

EU myy viiniä biopolttoaineeksi

EU:n tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden osuus viiteen prosenttiin liikennepolttoaineiden käytöstä vuoteen 2010 mennessä.

Euroopan unioni on avannut tarjouskilpailun ylijäämäviinin myymiseksi bioetanolin valmistukseen, EU:n virallinen lehti kertoi tänään. Tarjousaika päättyy toukokuun 3. päivänä.

Tarjottava määrä on lähes 679 000 hehtolitraa viiniä. Valtaosa viinistä tulee Espanjasta, Italiasta ja Ranskasta. Unkari on mukana pienellä osuudella.

Kyse on toisesta viinin tarjouskilpailusta. Tammikuussa järjestetyssä ensimmäisessä tarjouskilpailussa oli myynnissä 666 000 hehtolitraa viiniä.

Kun viini on myyty, kansallisten viranomaisten tehtävänä on valvoa, että viini todella käytetään bioetanolin valmistukseen.

EU:n tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden osuus viiteen prosenttiin liikennepolttoaineiden käytöstä vuoteen 2010 mennessä. Suomessa Neste Oil aloitti hiljattain eurooppalaiseen raaka-aineeseen perustuvan biopolttoaineen myynnin. Etanoli sekoitetaan normaalin bensiinin joukkoon.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme