Mainos
Mainos

EU:n alueella yli 15 000 ihmiskaupan uhria – merkittavä osa lapsia

EU on huolissaan etenkin lasten, vammaisten ja romanitaustaisten ihmisten päätymisestä entistä useammin ihmiskaupan uhreiksi. Vuosina 2013–2014 unionin alueella rekisteröidyistä uhreista 15 prosenttia oli lapsia. 

Euroopan komissio julkaisi torstaina ihmiskauppaa käsittelevän raportin. Sen mukaan vuosina 2013–2014 EU:ssa rekisteröitiin yli 15 800 ihmiskaupan uhria. Uhrien todellinen määrä on luultavasti huomattavasti tilastojen osoittamaa suurempi. 

Ihmiskaupan rekisteröidyistä uhreista kolme neljästä oli naisia. Yleisin motiivi ihmiskauppaan on yhä seksuaalinen hyväksikäyttö ja toiseksi yleisin työvoiman hyväksikäyttö. 

Komissio painottaa, että ihmiskaupan torjumiseksi on lisättävä tutkinta- ja syytetoimia sekä luotava menetelmiä uhrien varhaiseksi tunnistamiseksi ja suojelemiseksi.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot