Mainos
Mainos

Pitääkö brittien erota EU:sta ranskan kielellä? Pääneuvottelijan mukaan kielivalinnasta ei vielä päätöstä

Euroopan unionin Brexit-pääneuvottelijan Michel Barnierin on kerrottu haluavan neuvotella Britannian neuvottelijoiden kanssa EU-erosta ranskaksi. Kyse ei uutistoimisto Reutersin mukaan olisi ollut EU-tason päätöksestä vaan pääneuvottelijan omasta tahdosta.

Reutersin EU-lähteistä tullut tieto kielivalinnasta nostatti jo harmaita hiuksia Britanniassa. Esimerkiksi Independent-sanomalehti kirjoitti, että Brysselissä olevat Britannian EU-byrokraatit osaavat kyllä hyvin ranskaa mutta brittiministerit ja ulkoministeriön virkamiehet ovat tunnettuja huonosta kielitaidostaan.  

Brittikommentaattorit ovat aiemmin kuvanneet Barnierin valintaa EU:n Brexit-neuvottelijaksi "sodanjulistukseksi". Barnierin valintaa on puolestaan  EU-piireissä pidetty merkkinä siitä, että Britannia ei pääse neuvotteluista helpolla. 

Pääneuvottelija, ranskalainen Michel Barnier on nyt  torpannut tiedon neuvottelukielestä. Kun huhu ranskan kielisistä neuvotteluista lähti lentoon, Barnier kertoi twitterissä, että neuvottelukieltä ei ole vielä virallisesti valittu. 

"Työskentelen yhtä usein englanniksi kuin ranskaksi. Kielelliset puitteet päätetään neuvottelujen alussa ja sovitaan neuvottelijoiden kesken", Barnier kommentoi. 

Britannian pääministerin Theresa Mayn toimistosta sanottiin, että asiaan ei oteta kantaa ennen kuin neuvottelujen alkamisesta on tullut virallinen tieto.

Britanniassa äänestettiin viime juhannuksena siitä, haluaako maa olla vielä jatkossakin EU:n jäsen. Enemmistö äänestäneistä briteistä ei halunnut kuulua EU:hun, joten nyt Britannian on määrä erota EU:sta. Varsinainen neuvotteluprosessi erosta ei ole kuitenkaan vielä alkanut.

Päivitetty juttua, EU:n Brexit-pääneuvottelijan mukaan kielivalinnasta ei olla vielä päätetty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme