Mainos
Mainos

EU:n ja Aseanin ministerit koolla Singaporessa

Euroopan unionin ja Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön Aseanin ulkoministerit aloittivat kaksipäiväisen huippukokouksensa tänään Singaporessa. Kokouksen päätavoitteensa on edistää 15 EU-maan ja Aseanin 7 jäsenvaltion taloudellisia suhteita.

EU ja aasialaiset osanottajat olivat kokousta valmisteltaessa erimielisiä siitä, tulisiko Itä-Timorin tilanne ja Burman ihmisoikeusrikkomukset mainita kokouksen päätösjulkilausumassa. EU antoi periksi Itä-Timorin tapauksessa, mutta vaati, että kokouksessa on käsiteltävä Burmassa vallitsevaa sotilasvaltaa.

Asean kaavailee hyväksyvänsä Burman, Kambdozhan ja Laosin järjestön jäseniksi ensi kesänä. Nykyään jäseniä ovat Singapore, Malesia, Thaimaa, Brunei, Indonesia, Vietnam ja Filippiinit.

EU:n ja Aseanin kokouksen päätyttyä ministerit tapaavat lauantaina vielä virkaveljensä Kiinasta, Japanista ja Etelä-Koreasta.
(STT-DPA-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme