Mainos
Mainos

EU:n ja Venäjän ulkoministerit neuvottelevat pattitilanteessa

Euroopan unionin ja Venäjän ulkoministerit tapaavat tänään Luxemburgissa. Ministerit valmistelevat EU:n ja Venäjän toukokuista huippukokousta. Kokousta varjostaa kuitenkin lihakiista, johon ei löytynyt ratkaisua viikonloppuna.

Venäjä kielsi jo lähes puolitoista vuotta sitten puolalaisen lihan tuonnin maahan. Puola on vastatoimena estänyt EU:n ja Venäjän yhteistyöneuvottelujen aloittamisen. Neuvotteluilla tähdätään ennen kaikkea energiatoimitusten turvaamiseen Venäjältä EU-maihin.

EU-maat pelkäävät, että Venäjä käyttää laajoja energiavarojaan poliittisena aseena. EU:n kauppakomissaari Peter Mandelson sanoi eilen, että EU-maiden luottamus Venäjään on alimmillaan sitten kylmän sodan energiatoimitusten vuoksi.

Luxemburgin ulkoministerikokoukseen osallistuvat Suomesta sekä ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) ja ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.).

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme