Mainos
Mainos

EU:n maatalousministerit pohtivat hullun lehmän tautia

EU:n maatalousministerit aloittivat tänään maratonistunnon pohtiakseen keinoja hullun lehmän taudin kriisin voittamiseksi. Ministerit yrittävät mm. selvittää, kuinka taudin aiheuttamat valtavat kustannukset veronmaksajille voitaisiin hyvittää.

Kokouksen puheenjohtaja Irlannin maatalousministeri Ivan Yates teki heti alkuun selväksi, ettei EU:lla ole ylimääräistä rahaa tarkoitukseen. EU:n diplomaattilähteiden mukaan Yates ja EU:n maatalouskomissaari Franz Fischler yrittävät taivuttaa 14 muuta maatalousministeriä hyväksymään periaatteen, jonka mukaan tukea siirrettäisiin pois viljanviljelijöiltä, koska nämä hyötyvät lähes ennätysmäisistä viljan maailmanmarkkinahinnoista, ja sillä autettaisiin karjankasvattajia.

Fischlerin odotettiin toteavan kokouksessa, että EU:n imago on vaarassa, mikäli se ei pysty pian torjumaan uhkakuvia EU:n tulevista naudanlihavuorista. Naudanlihan myynti on laskenut EU-maissa noin 40 prosenttia sen jälkeen kun Britannia ilmoitti maaliskuussa, että hullun lehmän taudilla saattaa olla yhteys ihmisiin tarttuvaan vaaralliseen aivosairauteen.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme