Mainos
Mainos

EU:n ministerit pohtivat lintuinfluenssaa

EU:n ulkoministerit keskustelevat tänään lintuinfluenssasta Luxemburgissa. Kreikka ilmoitti eilen saaneensa positiivisen tuloksen kalkkunalle tehdystä lintuinfluenssatestistä. Vielä ei tiedetä, onko virus ihmiselle vaarallista tyyppiä.

Lintuinfluenssan aiheuttamaa uhkaa pohditaan lähipäivinä monissa eri tason tapaamisissa EU:n sisällä. Ulkoministerit ovat koolla tänään ja terveysministerit myöhemmin tällä viikolla. Neuvonpidon ohella myös käytännön tasolla tapahtuu, brittiläiset influenssa-asiantuntijat lähtevät lähipäivinä tiedonkeruumatkalle taudin alkulähteille Kiinaan ja Vietnamiin selittääkseen lintuinfluenssaviruksen leviämismekanismia.

Virus on joka tapauksessa jo Euroopassa, viime viikolla Romania ja Turkki ilmoittivat löydöksistä. Molemmissa tapauksissa kyse oli ihmiselle vaarallisesta virustyypistä, joka on vaatinut Kaakkois-Aasiassa kymmeniä kuolonuhreja.

Nyt myös Kreikka ilmoittaa saaneensa positiivisen tuloksen kalkkunalle tehdystä lintuinfluenssatestistä. Vielä ei ole selvää, onko löydös ihmiselle vaarallista H5N1-tyyppiä. EU aikoo kieltää elävien lintujen ja siipikarjan lihan tuonnin alueelta. Jos löydos osoittautuu ihmiselle vaarallliseksi muodoksi, on virus löytänyt tiensä siis ensimmäistä kertaa EU:n sisään. Jo nyt monissa EU-maissa valmistaudutaan hankkimaan rokotteita sillä varauksella, että virustyyppi muuttuu nykyistä vaarallisemmaksi.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 18.10.2005)

Ruotsi tiukentaa siipikarjatuontia lintuinfluenssariskin takia

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme