Mainos
Mainos

EU:n Mogherini: Venäjän pitää vapauttaa ukrainalaispilotti heti

EU:n ulkoministeri Federica Mogherini on kehottanut Venäjää vapauttamaan syömälakossa olevan ukrainalaispilotin "välittömästi ja ilman ehtoja".

Venäjällä vangittuna oleva ukrainalaispilotti Nadija Savtshenko aikoo jatkaa syömälakkoaan. Hän ilmoitti asiasta loppupuheenvuorossaan Venäjällä pidettävässä oikeudenkäynnissä.

Mogherini korosti, että Savshenkon tapaus ei ole enää oikeudellinen tai poliittinen asia, nyt kyse on inhimillisestä myötätunnosta.

Savtshenko lopetti syömisen ja juomisen viime viikolla vastalauseena sille, että tuomari oli yllättäen lykännyt hänen loppupuheenvuoroaan.

Savtshenko sanoi loppupuheenvuorossaan, että syömälakko jatkuu, jos tuomion antamiseen menee yli viikko.

– Ehkä elän niin pitkään.

Oikeuden on määrä antaa päätöksensä 21.–22. maaliskuuta.

Savtshenkon asianajaja kertoo tämän terveyden huonontuneen huomattavasti viime päivinä. Naisella on muun muassa kuumetta.

Venäjä syyttää Savtshenkoa osallisuudesta kahden venäläistoimittajan kuolemaan kranaatti-iskussa Luhanskissa Itä-Ukrainassa. Ukrainalaisessa vapaaehtoispataljoonassa toiminut Savtshenko kiistää syytökset. Hän sanoo Venäjän siepanneen hänet ja kuljettaneen salaa rajan yli.

Ukraina on tänään vaatinut pilotin vapauttamista.

Oikeudenkäynti pidetään Etelä-Venäjällä Rostovin alueella Donetskin kaupungissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot