Mainos
Mainos

EU:n mustalla listalla yli 90 lentoyhtiötä

Tavoitteena on parantaa lentoturvallisuutta EU:n alueella ja lisätä kansalaisten luottamusta lentomatkustamiseen. EU:n mustalla listalla olevat lentoyhtiöt eivät ole lentäneet Suomeen.

Euroopan unioni on julkaissut lentoyhtiöiden mustan listan. Listalla olevien lentoyhtiöiden liikennöinti on jatkossa kielletty jokaisessa EU-maassa.

Listalla on yli 90 rahti- ja matkustajalentoyhtiötä. Joukossa on noin 50 yhtiötä Kongon demokraattisesta tasavallasta, 13 Sierra Leonesta, 11 Päiväntasaajan Guineasta, kuusi Swazimaasta ja kolme Liberiasta. Myös Thaimaan Phuket Airlines on listalla, samoin kuin lentoyhtiöitä Kazakstanista, Afganistanista ja Pohjois-Koreasta.

Yhtiöillä on mahdollisuus hakea pääsyä listalta sen jälkeen, kun turvallisuuspuutteet on korjattu. Lista päivitetään kolmen kuukauden välein. Tavoitteena on parantaa lentoturvallisuutta EU:n alueella ja lisätä kansalaisten luottamusta lentomatkustamiseen.

Listan laatimisesta päätettiin viime vuonna sen jälkeen, kun yli 330 ihmistä menehtyi elokuun aikana neljässä lento-onnettomuudessa eri puolilla maailmaa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme