Mainos
Mainos

EU:n pakotelistalle 12 uutta nimeä

EU on määrännyt sanktioita 12 uudelle ihmiselle Ukrainan tilanteen vuoksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan joukossa on sekä venäläisiä että ukrainalaisia.  

Uusi nimilista julkistetaan virallisesti myöhemmin tänään. EU:n presidentin Herman Van Rompuyn mukaan listalla on korkeatasoisia henkilöitä.

Sanktiot tarkoittavat varojen jäädyttämistä ja matkustuskieltoa. Aiemmin EU on määrännyt sanktioita 21 ihmiselle.

EU varoittaa myös laajemmista sanktioista, jos kriisi laajenee. EU-johtajat ovat pyytäneet komissiota valmistelemaan arvion taloudellisten sanktioiden mahdollisista vaikutuksista.

Rompuy varoittaa, että uusilla Ukrainan tilannetta epävakauttavilla toimilla on kauaskantoisia seurauksia. EU saattaa myös lähettää omia tarkkailijoita Ukrainaan.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan EU on valmis tukemaan Ukrainan uutta hallitusta taloudellisesti. Ehtona on sopimus kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n kanssa. Merkelin mukaan lainaneuvottelut ovat kuitenkin edistyneet ja sopimus on odotettavissa pian.

Yhdysvallat lisäsi eilen sanktiolistalleen parikymmentä venäläistä, joiden varat ja yritystoiminta jäädytetään Yhdysvalloissa. Venäjä vastasi julkistamalla oman pakotelistansa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme