Mainos
Mainos

EU:n parlamentti tiukentaa päiväraha- ja matkakorvaussääntöjä

EU:n parlamentin puhemiehistö on sopinut päivärahojen ja matkakorvausten maksamista koskevien sääntöjen tiukentamisesta.

Vajaan 1300 markan päivärahoja maksetaan vastaisuudessa vain, jos parlamentaarikot todella osallistuvat työhön istuntoviikkoina. Heidän on todistettava läsnäolonsa osallistumalla elektronisiin äänestyksiin, jotka tavallisesti pidetään puoleltapäivin.

Matkakorvausten valvontaa tiukennetaan siten, että parlamentaarikkojen on esitettävä koneeseennousukorttinsa (boarding passinsa), kun he kuittaavat matkakorvauksensa. Nykyisin ei mitenkään valvota, että matka on todella tehty.

Samanaikaisesti vähennetään viikottaista matkakorvausta jonkin verran parlamentaarikoilta, joilla on pitkä matka Brysseliin tai Strasbourgiin. Tällä hetkellä saavat Helsingissä asuvat suomalaiset parlamentaarikot noin 11 000 markkaa viikossa korvaukseksi työmatkoistaan.

Parlamentaarikot voivat kuitenkin vastaisuudessakin matkustaa turistiluokassa ja silti kuitata korvauksen, joka enemmän kuin reilusti kattaa tavallisen lentolipun hinnan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme